Nata kävi mamin kanssa eläinlääkärissä maanantaina. Emme joutuneet odottamaan kauan vuoroamme. Täytin esitietolomakkeen ja punnitsin neidin. Painoksi tuli noin 16,5 kiloa. Sitten jo pääsimmekin sisään. Minulla oli viittomakielen tulkki mukana.
Aluksi ell tutustui Nataan, joka kyykistyi aivan maahan. Natahan pelkää miehiä jonkin verran ja nyt hoitohuoneesta ei ollut ulospääsyä. Mutta suostui suosiolla ell:n käsiteltäväksi. Nostettuani neidin pöydälle ell tutki Nataa; korvia, hampaita, tassuja ja kynsiä sekä tietenkin turkkia ja kyseli siinä lomassa Natasta, mm. mitä ruokaa on saanut jne.
Natalla on näköjään vielä ulkoloisia, koska oli raapinut tassujaan. Emme olleet huomanneet sitä. Ell antoi ulkoloishäädön ja antoi ohjeeksi antaa uudestaan kuukauden päästä. Natalla on myös silmätulehdus molemmissa silmissä, ja sai tipat silmiin. Kymmenen päivää Natalle on annettava tippoja kaksi kertaa päivässä. Lopuksi Nata sai nelosrokotteen, pikkuisen vaan kirpaisi.
Kun päästiin kotiin, oli Nata kuin Duracell-pupu, energiaa ja tarmoa riitti hyvin, vaikka neidin olisi pitänyt levätä. Rokotus kuulemma väsyttäisi.